Wijzig omslagfoto
Wijzig omslagfoto

Inloggen

Gesponsord

Geraakte stroomkabel veroorzaakt grote stroomstoring in Amsterdam Noord

592 Views

vrijdag 18 augustus 2017  |  14:35
socialmediacomplete/MM de Graaf


Overhoeks en de gehele van der peck buurt postcodegebied 1031 in Amsterdam-Noord zaten vrijdag 18 augustus aan het begin van de middag zonder stroom tot 14.23uur. Onder de gedupeerde betrof vele omwonende, zowel als winkels. Eye filmmuseum en de A’dam Toren - Lookout ondervonden geen hinder volgens kranten. Duidelijk is dat omliggende bedrijven verlies hebben geleden door deze stroomstoring. De hoeveelheid is vooralsnog onduidelijk.

De oorzaak van de storing betrof een medewerker die met een graafmachine  vernieuwings werkzaamheden verricht aan wegdek, leidingen en kabels aan de Hagendoornweg en daarmee een stroomkabel raakte. Mogelijk dat de machine tijdens het graven scheef voor stond, aldus zijn collega’s. Onbekend is of de netwerktekening/kadaster informatie over de ligging van kabels en leidingen bekend of niet toereikend was. Het gat is dicht gegooid om enig gevaar van elektriciteit uit te sluiten.  Netbeheerder Liander heeft mogelijk de stroom omgeleid en zo de storing verholpen. De werkzaamheden aan de weg zal voorlopig nog wel even duren.

Het AD en het Parool verwachtten dat het om 2500 huishoudens ging. De hoeveelheid bedrijven die hinder ondervonden is niet bekend. #AH mosveld en #Vietnam Beauti centrum waren ao getroffen. De andere (nieuwe)winkels op #mosveld waren aangesloten op een ander achterliggende wijk en ondervonden geen hinder.

Werkzaamheden wegdek/bekebeling/leidingen Hagendoornweg De bewuste plek van het ongeluk met zand bedekt. 
De man in kwestie bekijkt de plek 
De man in kwestie belt om het probleem op te lossen.

Promoot uw bedrijf op alle social media platformen
Promoot uw bedrijf op alle social media platformen

Reacties